Carls C.V.

Mångsidig och noggran och sticker inte ut

.
NÄR JAG INTE ARBETAR

Stacks Image 147
.

BRF BORGEN LUND

Jag är vald revisor åt BRF Borgen i Lund

FÖRENINGEN INDUSTRIHISTORIA SKÅNE

Jag är vald revisor av Industrihistoria Skåne

GOD FYSISK FORM
De senaste årens somrar har jag bjudit mig själv på några riktiga långfärdscykelturer. 2017 trampade jag från Helsingborg över Danmark till Hamburg och hälsade på lite vänner från tiden jag arbetade där. 2018 cyklade jag till Trelleborg, tog färjan till Travemünde och trampade mig fram till Kaliningrads gräns. För att 2019 cykla från Swinouche i Polen längs med Oder över Dresden och Prag ner till Wien. År 2020 dämpades världen resande av restriktioner och det var tveksamt om utländska medborgare fick passera andra länders gränser. Jag fick därför begränsa mig med att cykla längst med Elbe, över Hamburg ner till Dresden. 2022 blev det lite tuffare, då jag efter 2 veckors arbete i Freiburg cyklade hem över Scwarzwalds berg och backar norrut mot det plattare Nordtyskland och slutligen he till Helsingborg.
I ÖVRIGT Fritiden delar jag mellan flickvännen, om nu damer i ens egen ålder får kallas flickor? Katten Lisa, barn och barnbarn. Jag håller mig i trim genom att, cykla samt att jag under sommarhalvåret har ovanan att tidigt varje morgon gå ner till stranden på Råå och simma några hundra meter. Framåt oktober sjunker temperaturen och simturerna blir något kortare för att upphöra när morgonen blir för mörk. Det är då bastun föregår baden och världens alla problem enkelt avhandlas med gubbarna på Rååbadet. Om det gör mig friskare låter jag vara osagt, men jag har ytterst glesa erfarenheter av företeelser som förkylningar eller influensa.
Sedan ägnar jag mig även åt en i mitt tycke mycket intressant och spännande och faktist lite lönsam hobby [
Länk] som resulterat i bland annat 52 söndagsreportage på helsidesuppslag i Kvällsposten 2014, 2015 och 2016. December 2020 kom boken Skånes glömda rum ut på förlaget Grad&Kägel. Dessutom har denna hobby bjudit på ett mycket stort antal upplevelser vilka det är få förunnat att ta del av.